De modetrends van dit jaar!

mode-trends
Lookinggoodtoday.com

Wat zijn de belangrijkste mode trends van dit jaar? Als het gaat over de kleding is dat ongetwijfeld ‘luxe’. En dit gaat ook wel op voor de modetrends van interieurs en woonkamers. De economische crisis lijkt ons eerder te laten verlangen naar luxe dan eerder. Maar de luxe hoeft daarmee niet bij voorbaat ook onbetaalbaar te zijn.

Edelmetaal

Goud en zilver zijn de belangrijkste kleuren die je terug ziet in de modetrends.
Sieraden, maar ook decoraties’s in woningen worden veelvuldig gemaakt. Daarnaast zien we de smaragt kleuren veelvuldig terug in de mode. Opnieuw zie je hier de uitstraling van luxe tegen een betaalbare prijs.

Interieur kleuren

Kleuren fabrikant Akzo Nobel heeft als modetrend de kleur diep blauw gekozen. Deze bijna paarse donkere kleur wordt al jaren gebruikt op bijvoorbeeld de koninklijke auto’s. Opnieuw een uitstraling van luxe en daarbij is de donker blauwe kleur prachtig te combineren met zwart, zilver en goud. Door de donkere mode kleur te combineren met grote lichte vlakken, ontstaat er in uw interieur een frisse en strakke uitstraling met een hoog gevoel van ruimte. Vooral donkere ruimte’s, zoals de open trap of een radiator scherm lenen zich bij uitstek om geverfd te worden in deze modekleur.

Minder

Andere modetrends zijn het beperken van attributen. Less is more, zeg maar. Daar tegen is het de mode om de attributen die men wel plaatst in het interieur groot te laten zijn en vaak opvallend van kleur. Vazen met grote takken zijn weer helemaal in, vooral wanneer ze zilver of goudkleurig zijn.

Ook bij de kleding mode geld ‘less is more’, maar dan bij het gebruik van sieraden. Dezelfde trend komt ook hier in terug. Minder sieraden om, maar diegene die men draagt zijn groot en opvallend. De jurkjes daarentegen zijn ook ‘less’. Vooral kort en strak zal je deze zomer weer veel in het straatbeeld zien.

Veranderingen

mode is zo veranderlijk als het weer. Dus wat bedrijven nu bepalen als modetrend wil nog helemaal niet zeggen dat u alleen maar meedoet wanneer u deze kleding draagt of deze kleuren gebruikt. Uiteindelijk is het de consument die bepaald wat hij of zij koopt en hetgeen het meeste verkocht wordt zal uiteindelijk de echte modetrend zijn. Maar dat is nu nog koffiedik kijken, dus wachten we de zomer maar gewoon af.